top of page

Support Group

Public·8 members
Doug Ferrieri
Doug Ferrieri

Suskeenwiskeglunderendegluurderpdf12


Suske en Wiske: De glunderende gluurder
Suske en Wiske: De glunderende gluurder is een parodie op de bekende stripreeks Suske en Wiske, gemaakt door Silly Wandelpeen in 1982. Het verhaal is een erotische komedie, waarin Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia allerlei seksuele avonturen beleven. Het album is nooit officieel uitgegeven, maar circuleerde als een illegale kopie onder liefhebbers. Het is een van de bekendste voorbeelden van fan fiction, oftewel verhalen die door fans worden geschreven met bestaande personages of werelden.
suskeenwiskeglunderendegluurderpdf12


Download: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Ft.co%2F2zh139RREY&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0S-PeFt48PbhO3b1Qx-gBUDe glunderende gluurder is een verwijzing naar de Glunderende Gluiperd, een schurk uit het Suske en Wiske-album De schat van Beersel. In de parodie is de Glunderende Gluurder een mysterieuze figuur die overal opduikt om stiekem naar de blote lichamen van de hoofdpersonen te kijken. Hij wordt uiteindelijk ontmaskerd als professor Barabas, die een speciale bril heeft uitgevonden waarmee hij door kleding heen kan kijken.


Het verhaal begint met Suske en Wiske die samen in bed liggen na een wilde nacht. Ze worden betrapt door tante Sidonia, die woedend wordt en hen uit huis zet. Suske en Wiske gaan op zoek naar een nieuw onderkomen, maar komen onderweg allerlei obstakels tegen, zoals een groep bikers, een nudistenkamp en een seksclub. Ondertussen proberen Lambik en Jerom hen te helpen, maar raken zelf ook verstrikt in erotische situaties. Aan het einde van het verhaal komen alle personages samen in het laboratorium van professor Barabas, waar de Glunderende Gluurder wordt ontmaskerd en zijn bril wordt vernietigd.


De glunderende gluurder is een humoristisch en satirisch verhaal, dat de draak steekt met de brave en kinderlijke sfeer van de originele Suske en Wiske-strips. Het album bevat veel verwijzingen naar andere strips, films, televisieseries en actualiteiten uit de jaren 80. Zo zijn er parodieën op onder andere Kuifje, Star Wars, Dallas, E.T., Rambo en Ronald Reagan te zien. Het album is ook een kritiek op de censuur en de moraliteit van die tijd, die volgens de maker te bekrompen en hypocriet waren.


De glunderende gluurder is een cultklassieker geworden onder stripfans, die het album waarderen om zijn originaliteit, creativiteit en humor. Het album is echter ook controversieel en illegaal, omdat het inbreuk maakt op de auteursrechten van de originele Suske en Wiske-tekenaar Willy Vandersteen. Het album is daarom nooit officieel gepubliceerd of verkocht, maar alleen verspreid als een fotokopie of een pdf-bestand . Er zijn verschillende versies van het album in omloop, die soms afwijken in tekst of tekeningen. Het album is ook vertaald in het Engels, Frans, Duits en Spaans.


De maker van het album, Silly Wandelpeen, is een pseudoniem waarvan de ware identiteit nooit is onthuld. Er wordt gespeculeerd dat het gaat om een bekende Nederlandse of Belgische striptekenaar, die het album als een grap of een uitdaging heeft gemaakt. Er zijn verschillende namen genoemd als mogelijke kandidaten, zoals Theo van den Boogaard, Evert Geradts, Peter de Wit, Hanco Kolk of Kamagurka. De maker heeft echter nooit zijn of haar identiteit bekendgemaakt of commentaar gegeven op het album.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Stephen Miller
 • Doug Ferrieri
  Doug Ferrieri
 • Anton Danilov
  Anton Danilov
 • Egor Gordeev
  Egor Gordeev
 • Cooper Hernandez
  Cooper Hernandez
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page